Moni kommentaattori kyselee kaikenlaista.
Ja tässä muutama vastaus ihan omana postauksenaan, kun hukkuvat muuten tuonne kommenttiosioon.

1) onhan tuo kirjoneuleen tekeminen todella hidasta - en osaa arvioida kuinka paljon työtunteja vaatii - noinkin monimutkaisilla kuvioilla ja langanjuoksuilla. Ja on se aluksi vaikeaakin.
Mutta tärkeetä on sinnikäs harjoittelu. Se on kuin opettelisi soittamaan tai taitoluistelemaan. Ensin opetellaan neulomaan yhdellä langalla sujuvasti kaikenlaista, sitten tekemään raitoja, sitten ehkä palmikoita, sitten 2-värisiä kirjoneuleita, sitten 3-värisiä, intarsioita, jne.. koskaan ei kannata aloittaa seuraavaa tasoa, ennenkuin edellinen on TÄYSIN hallinnassa.
Ja kyllä: olen juuri näin järjestelmällinen taidoissa, jotka haluan saavuttaa,  muu elämäni onkin sitten ihan sekaisin...

2) olen menossa vaiheessa, jossa 5 lankaa onnistuu hienosti taitaapa ollakin viittä väriä sekä Riikinkukossa että Tutankhamonissa. Mutta huomatkaa, että langan pitää olla todella ohutta ja puikot pienimmät, mitä markkinoilla on, ettei tule panssarineulosta vaan vielä ohutta ja joustavaa.

3) suunnitteluprosessi ei ole monimutkainen: suunnittelen päässäni jonkun toistuvaksi mahdollisen kuviotyypin, mieluiten sellaisen, joka voi toistua itsensä kanssa limittäin. Jos kuvio vaikuttaa omassa päässäni sekavalta ja vaikealta, piirrän sen millimetripaperiin. Sitten otan korista pari toisiinsa sointuvaa lankaa ja aloitan. Vaihdan väriä, kun siltä tuntuu ja seuraan enemmänkin intuitiota kuin mitään suunnitelmaa. Enempää tästä en osaa sanoa.

4) päättelen kaikki langanpäät neuloessani, muuten sekoais pää päättelemiseen.

Piakkoin on valmistumaisillaan uusi "beebe",  ehkä siitä seuraavaksi?