Olen viettänyt ehkä kesän merkittävimmän huvipäivän luuhaten pitkin kotikaupunkiani Helsinkiä Blogilapsen - vielä kaks vee - kanssa. Hetkinen... miten niin kotikaupunkiani? Olen asunut poissa sieltä jo yli 10 vuotta. Enkä kaipaa takaisin. Mutta on stadi silti ikuisesti kotikaupunkini.

Blogilapskin nautti täysin rinnoin ja meillä oli jumalattoman hauskaa. Meidät pysäytti Espalla ainakin kuusi amerikkalaisturistia, jotka halusivat ottaa lapsesta valokuvan. Ensimmäisten kohdalla olin ihan ihmeissäni ja tietenkin superylpeä, kun ajattelin sen olevan niin söpön. Myöhemmin tuumasin asiaa ja tajusin, että lapsen täytyi näyttää amerikkalaisin silmin (tiedättehän sen lastenvaatemuodin...?) suunnilleen peikonpoikaselta kotikutoisine ruskeine nuttuineen, sinisine pilkkutrikoineen ja mekkoineen, maryjanetossuineen, liinalakkeineen ja keikkuvine pitkine saparoineen. Ja onhan se aika terhakka tummasilmäinen otus. Ja iloinen.

Blogilapselle ostettiin yks tosi kiva juttu, jota olen itsekin halunnut pitkään.

1642505.jpg

Nimesin tämän astelman oitis nimellä Juoruämmät koolla. Yksi on juorunnut jo niin, että on kaatua poksahtanut.

Kuulin nimittäin kiertokautta että neulebloggaajista "joku jossain" levittää minusta ilkeältä tuntuvaa huhua, että olisin kuulemma oikein lesoillut sillä, että en maksa lankojeni myynnistä veroa. Sanottakoon nyt kaikille yhteisesti tässä, että tämä on silkkaa puppua sekä lesoilemisen että maksamisen osalta: maksan jok'ainoan tarvittavan sentin ja siitä pitää tilitoimistoni tiukasti kirjaa. Joten voitte käydä puodissani rauhallisin mielin ja muistaa silloin, että Suomessa arvonlisävero on meistä jokaisella sama, lähemmäs neljäsosan tuotteen hinnasta.

Ääh, suutuin ehkä vähän, koska olen pitänyt neuleblogistaniaa reiluuden ja ystävällisyyden tyyssijana. Oletin, että jos jotakuta tämä asia mietityttää, hän uskaltaisi asiasta minulta kysyä. Eikä ainakaan julkisesti esittää tulkintojaan totena. Mutta nytpä asiaan saatiin selkoa.

Ja ettei menisi kiukuksi ja ruikutukseksi, laitan vielä vilautuskuvan sukista, jotka kohta valmistuvat. Näihin tulee ehkä vuosisadan ihmeellisin kantapääviritelmä, mutta siitä lisää ensi kerralla.

1642486.jpg