Mikä on minuun mennyt. Kaikki paikat täynnä keltaista. Ja ensimmäistä kertaa ikinä, tekisi mieleni neuloa peitto elikkäs viltti. Taitaa olla hormonaalista?

1249918560_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249918494_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huomatkaa luodut silmukat.

Kiitos kaikille Tähkää kommentoineille, olemme olleet oikein tyytyväisiä siihen itsekin. Toivottua ohjetta ei ihan heti ilmenne, koska en osaa ohjeita kirjoittaa, mutta taitava ohjemaakarini Maijamirjami saattaa vielä jonain päivänä kelpuuttaa sen johonkin julkaisuun?

* * * * *

Teeveessä Petri ennustaa viilenevää. Siksi lykkäsin jättipäivityksen kylmänsinisiä lankoja puotiin. Viilentävät viimeisiä helteitä ja ennustavat tulevaa.

Full Fathom Five, Shakespearen mukaan.

1249918483_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249918505_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

* * * * *

 

HUOMIO!

Nykyinen puotini 100% huivikashmir loppuu ihan pian! Äkkiä kaupoille, jos sitä kaipaatte.

Olen saamassa uutta huivikashmiria ja avaudunkin teille kaikille hieman tämän kashmirlankabisneksen hankaluudesta, että tiedätte tämän minulta tai keltä tahansa kashmiria ostaessanne.

Kashmiria kun tuotetaan pääasiassa Kiinassa ja sen saaminen tänne Pohjolaan on pitkällinen operaatio. Tähän asti olen ostanut sitä välittäjiltä eli jos jonkinlaisista tukuista ja tässä eettinen lankakauppias minussa on parkaissut aina pitkään: välittäjät ostavat tietenkin sieltä, mistä halvimmalla saavat. Kiinan kyseessä ollessa tämä tietenkin on vähän kyseenalaista, sillä kiinalainen kauppa ei ole mitään eettistä kauppaa eikä tehtaiden olosuhteista oikein voi olla selvillä. Ei myöskään mahdollisesta lapsityövoiman käytöstä

Nyt lähiaikoina saapuva uusi kasmirhuivilanka ja -sukkalanka ovatkin nyt salapoliisityöni tulosta suoraan kiinalaisesta yrityksestä. Ensin yritin heiltä iltseltään saada selville, onko heidän yrityksensä laillinen ja standardien mukainen. Tähän sain melko ympäripyöreän vastauksen, että on. Olen huomannut, etteivät kiinalaiset ihan välttämättä ymmärrä, mitä moinen kysymys edes tarkoittaa, vaikka sen aika tarkkaan selitinkin. Koska en ihan vakuuttunut vastauksesta, panin vielä asialle FinPron paikalliset haistelijat, jotka saivat selville, että tehdas noudattaa lakeja ja standardeja eikä heillä näinollen pitäisi kenenkään harjoittaa riistoa eikä lapsityövoiman käyttöä. Lait ne nimittäin ovat Kiinassakin! Siihen eivät minun henkilökohtaiset varani kuitenkaan riittäneet, että olisin lähettänyt tehtaalle FinPron työntekijät tarkistamaan tilanteen. Se nimittäin ei olisi ollut mitään ihan pikkurahan puuhaa. On siis luotettava tehtaan ja FinPron sanaan.

Nyt saapuva kashmir on lisäksi kalliimpaa ja mikäli mahdollista, vieläkin ihanampaa kuin entinen! Myös langan hinta on yksi syy olettaa, että ihan halppishommasta ei ole kyse.

Kaikesta huolimatta saan nyt eettisesti turvallisempaa - niin turvallista kuin se Kiinasta ostettuna suunnilleen voi olla - lankaa ja toivon asianlaidan tyydyttävän myös teitä, eettisesti valveutuneet neulojatoverini!

Kiitos, jos luitte purkaukseni, mutta tämä on ollut asia, josta olen ollut oikein huolissani. Enkä ole täysin kiveä sydämeltäni vieräyttänyt, vielä.