...Salaiset SukkavaihtoSukat?
...Secret SockSwapSocks?

1) Valitaan sillä hetkellä kaunein käsillä oleva lanka. Joka kylläkin sattuu sopivasti vaihtoparin väritoiveisiin. Pyöritellään sitä ja käännellään, kuunnellaan mitä se huutaa. Pannaan sivuun.
1) Choose the most beautiful sockyarn you have. Look at it, think, what it might yeal to you? Give up.

2) Kuunnellaan taas viikon päästä, huutaisko se jotain. Ei se huuda, se on hiljaa. Sehän on hyvänen aika vain lankaa, mitä se nyt muka *tu huutaisi?! Pannaan taas sivuun.
2) Listen again, if the yarn says something. But no: it's silent. For God´s sake it is yarn! It can't speak, you idiot! Give it up again.

3)Valitaan puikot. Kakkoset. Pannaan piiloon.
3) Choose needles. # 2. Hide the whole thing.

4) Otetaan esiin parin päivän päästä ja päätetään aloittaa ihan mikä tahansa sukka. Tai siis joku kiva sukka. Lasketaan tarkkaan silmukoita: miten neulotaan sellainen sukka, joka menee omaa jalkaa reilusti isompaan koipeen? Ei onnistu ekalla kerralla.
4) Find it in couple of days, decide to knit what ever. I mean a sock. Nice sock. Count carefully: how to knit a sock for a foot lot bigger than yours? It doesn't work at the first try.

5) Siinä sitä purkaessa ja uudelleen aloittaessa on aikaa jalostaa ajatusta. Pannaan työ välillä sivuun.
5) While starting all over again and again you have time to think the pattern many times. Give up couple of times.

6) Sitten jonain kauniina päivänä yksinkertaisesti neulotaan se ensimmäinen sukanvarsi. Jippii! Sehän näyttää ihan sukanvarrelta! Ja sitten loputkin. Sehän ON sukka.
6) Then one day you simply knit the sock. Yieppee! It looks like a sock! It IS a sock!

7) Luodaan silmukat toista sukkaa varten. Unohdetaan koko homma.
7) Cast on for second sock. Leave it.

8) Viikon päästä: "Ai kele! Se sukkavaihto!"
8) Week after: "O shit! Thee SockSwap!"

9) Sitten parin päivän venymisen jälkeen tartutaan jälleen sukankutimeen ja neulotaan se sukka. Ja kas, kivaahan se on! Ihanaa oikeastaan, valmista tulee sukkelaan.
9) Then, after couple of days starting, start to knit again. And knit the sock. Hey! This nice! Great actually! This will be ready in no time!

10) Päätellään, pingotetaan ja pannaan kirjekuoreen. Unohdetaan postittaa.
10) Finish. Put in envelope. Forget to mail it.

11) Parin päivän päästä pannaan postiin.
11) After couple of days, mail the envelope.

12) Blogataan, kun postipate jo sukkia kantaa.
12) Blog it, when mailman rings someones doorbell...


463248.jpg

463246.jpg


(Kuvassa siis maailmalle jo lähteneet Paskakävelijät. Nimesin ne niin. Kerron ehkä tarinankin, jos joku kysyy. Tai ehdottaa omaa versiotaan nimen historiasta.)
(These are already left the bouilding. I named them ShitWalkers. Maybe, I'll tell why, if someone asks. Or tells their  own story of the history of the name.)