Hyvät naapurit,

se nitinä, rytmikäs natina, huokailu, tyytyväinen kissamainen hyrinä ja kiivas kiljahtelu ei ole sitä, mitä ehkä luulette. Parisuhteemme ei ole lähtenyt tavallista muhevampaan nousukiitoon. Ääniä tuottaa nimittäin uusi rukkini ja minä, tyytyväisyyttäni.

informoi naapurinne Ilu asunnosta F

2136727.jpg

2136728.jpg

2136729.jpg

Kyseessä on siis viime viikolla tilaamani rukki, Ashford Traveller. Olen ihastuksissani.

Rukki saapui maanantaina, jolloin olimme pikarentoutumassa Naantalin kylpylässä. Hirveä kytö rukin luokse alkoi siitä paikasta ja tällä kertaa lomalta paluu oli innokas. Eilisiltana sitten oli pakko saada rukin osaset kokoon ihan heti nyt justiinsa ja on kyllä sanottava, että onneksi kotosalla oli mekaanikon geenit ja lehmän hermot saanut mieshenkilö sekä ruuvinväännin, muuten olisi ollut piru merrassa. Osia oli enemmän kuin Ikean kukkaruukuissa, mutta onneksi ohjeet olivat varsin selkeät. Mutta jossain vaiheessa omat taitoni loppuivat ja hermoni kärysivät.

Olen jo hieman kokeillut kehräämistäkin, hyvin tuntuu luistavan. Käynti on pieneen kokoon suhteutettuna tosi tasaista ja rullaus kevyttä. Tosin olen hieman yllättynyt, että ero vanhaan papantekemään rukkiini on melko vähäinen. Tulen siihen tulokseen, että Antti-pappa oli loistava rukintekijä!

My new spinning wheel is here! We (me and the man one here, with gens of mechanics and nerves of a cow) started to build in yesterday night, when we came from our small family holiday in Naantali Spa. I think I like it! It feels steady and smooth and it is surprisingly small! But I'm amazed how little I find it better then my old one, which was made my granpa Antti. I have to think he was a great spinning wheel master!

* * * * *

Laitan loppuun vielä kuvan neuleestakin, melkein pakottaa, niin kauniit näistä Nororaitasukista on tulossa. Näitähän on maailman blogeissa nähty paljonkin, mutta luulen, että tämä on Suuren Käsityölehden päätoimittajan oma malli. *tirsk*. Toinen vielä puuttuu.

I add here also one pic of Noro striped socks, which shades I really like. Another one is still missing but on the way.

2136730.jpg