Olen seurannut Kurt Wallanderin poliisiseikkailuelokuvia sunnuntaiöisin, vaikka ei meillä telkkaria olekaan. Nyt se riemu on loppu, viimeinen jakso nähty. Ja nyt on Wallanderien neulominenkin loppu: Wallander-sukat ovat valmiit!

1423659.jpg

1423658.jpg


Ne on neulottu Wallanderien aikana, Opal Unista, ihan omalla mallilla. Luulen sinisilmäisesti keksineeni tuon palmikkomallin ihan itse, se on tuollainen sisäkkäisten krinkuloiden ketju. Voi toki olla, että tämä on jo olemassa, mutta omassa kädessäni sen tällä erää kehittelin, enkä ole missään nähnyt.

Mies nauroi katketakseen näiden neulomiselle: kun oli oikein jännä paikka, kädet kävivät kauheeta kyytiä. Muuten ihan rauhallisesti. Mutta sitä en sentään ole vielä tehnyt, mitä äitini: kun hän torkahtaa telkkarin ja neuleen eteen, kätensä jatkavat unissaankin.

I have been watching a serie of Henning Mankell´s Kurt Wallander police movies on sundaynights. Yesterday was the last movie and now the Wallander-socks are finished! I think I have invented this cable pattern myself, at least I have done it by knitting and I have not seen this elsewhere.

My lover has been laughing me while watching the series: when there has been frightening moments, my hands has been knitting superfast. But I have not done the thing my mom does: when she falls asleep in the front of the telly and knit, her hands are still knitting...