Huh huh, mikä hengästyttävä urakka! Kävin äänestämässä läpi koko Hesarin käsityöäänestyksen ja kylläpä otti voimille!

Joukossa oli uskomattoman hienoja töitä, kateuden pisto sydämessä on kiusallinen juttu. Upeita, upeita!
Mutta sitten: olen ehkä ilkeämielinen ihminen, mutta kyllä sitä välillä pistää miettimään, millainen on ihmisten maku. Minusta ihan karmaisevat objektit on monesti rankattu korkealle ja vielä kommentoitu ylistäen. Niin, itse asiassa se pistää miettimään, millainen on minun makuni!

Myönnän, että on muutamia kategorioita, joiden työt eivät automaattisesti herätä minussa juurikaan ihastusta, vaikka olisivat kuinka taitavasti tehtyjä. Niitä ovat mm. kuivakukka-asiat, söpöisät nalle- yms. ristipistotyöt, tiffanytyöt, virkatut pitsikapat, sukkahousunuket ja orjallisen graafisesti toteutetut tilkkutyöt. Toinen juttu sitten on, että minä arvostan aina sitä, että malli on myös suunniteltu itse. En näe kovinkaan paljon luovuutta valmiiden ristipistopohjien pistelyssä. (Vaikka tietysti tunnustan, että niillä on suuri sisällöllinen, terapeuttinen ja esteettinen merkitys!) Ja harmikseni Hesarin äänestyksessä mallista tehdyt ja itse suunnitellut kilpailevat samassa sarjassa.

Olinpas kärkevä. Mutta suunnilleen tuota mieltä olen. Älkääkä nyt luulko, että en pidä noita tiettyjä harrasteita arvokkaina, nimenomaan käsitöinä tai harrastuksena. En vain pidä niistä... objekteina!

I voted the crafts voting in Helsingin Sanomat. I just started to thinki, how peoples taste vary... I really don´t love for example tiffanyworks, artificial flowers, crosstitchworks, and graphic patchwork, no matter how skilled the crafter is! It is the whole kategory of them, the problem. I of course know how important those hobbies are for crafters, but I just don´t like them as... objects! And I´m little disappointed for that voting, because there is only one serie for both self-designed and made of ready made patterns, and I always prefer own designs!

Mutta sitten päivän haikeisiin teemoihin. SNY on osaltani loppu. Lähetin eilen oman paljastuspakettini (kuvia ei ole, olen surkeasti unohtanut kuvata paketit) ja myös vastaanotin omani eilen.

Minun ihanainen Snyyni oli AGUA, joka lähetti minulle upean tyylikkäitä ja kauniita paketteja kautta linjan! Aivan kuin hän olisi aavistanut mieltymyksiäni - tai sitten hän on lukenut blogiani tarkkaan. Kiitos kovasti Agua, olet ollut mahtava ystävä! Ja kiitos tietenkin myös emännälle, minä olen varmana ensikin kerralla mukana!

My lovely Finnish Secret pal was reveald, and she was AGUA, who has been very stylish pal and somehow always knew my taste - or she has been reading my blog well! Thank you, you have been really good pal! Here´s a picture of the last package: lovely green Lavish Alpaca and coffee, bag shaded to yarn:

Kuvassa paljastuspaketti. Unelmanpehmeää Lavish-alpakkaa, kaksi kerää kumpaakin kauniinvihreää väriä (mennevät lapasiksi) ja teemaan ja väreihin sopivaa kahvia (mukana oli myös chilisukltaata, mutta sen panin Blogilapselta biiloon...):

1078198.jpg