Minä olen luonut tupakkitakin. Akkain tupakkitakin.

Vaikka harrastuksiini ei ole koskaan kuulunut minkäänsortin röyhyttely - se kun ei sovi kovin hyvin yhteen siviiliammattini laulaja kanssa - olen joskus ajatellut, että kun tulen vanhaksi, alan polttaa piippua. Tai ainakin pitää sitä toistuvasti suussani. Sen verran hauskoilta näyttävät vanhoissa valokuvissa vanhat akat piipunnysä suussaan. Vähän anarkistisilta.

Tästä takista kylläkin piti tulla jotain ihan muuta.

I have created a smoking jacket for old ladies. I have never been smoking, but I woul´d like to start keeping a pipe in my mouth while I get old. I think it looks so cool in old photos, old ladies with a short pipe in their mouths. This is perfect jacket for pipe stuff: look at those pockets!

Siitä piti tulla trendikäs a-linjainen liehuke, mutta tämä tuli. Tämä on nimittäin totaalisesti liian iso. Tarvitsisin tänne naisen, joka olisi huomattavasti minua isompi, ainakin leveämpi ja haluaisi neuloa tällaisen pienempänä. Hm.

En näemmä vieläkään oikein käsitä, minkäkokoinen ihminen olen. Nimittäin laskin ja suunnittelin tämän tosi hyvin. Mittailin jopa keskeneräisenä, että hyvä tulee. Ja tuli jättimäinen, vaikka piti tulla istuva.

This was about to be trendy and slim jacket, but it is enormous! I was counting and measureing well, but I think that´s why I knitted this too big. I did it again!

Kuvissa oleva ihanainen malli on itseäni soukempi, mutta on pukeutunut useampaan villapaitaan. Ja takki on kuin KIRKONKELLO!

Hihoihin ja taskuihin olen enemmän kuin tyytyväinen.

Kyllä noihin piipputarvikkeet mahtuvat!

Lanka on Shibuin suositeltavan ihanaa merinoalpakkaa, väri on mulberry, vaikka kuvista sitä on vaikea päätellä. Napit ovat sekalainen valikoima nappilootastani, tuo alkoi näyttää kivalta, kun selvisi mikä tästä on tulossa. Siitä tuli Carmela.

Takki on oikeasti tosi hieno. Sen pitäisi vain olla sopivaa kokoa. Sen pituinen se.

 

* * * * *

Kuten takkikuvista näkyy, lunta sataa. Mutta kevät on tulollaan jo muualla.

As you can see in jacketpics it is snowin. But spring is somewhere else. We are going to eat some basilicum soon.

Kohta meillä syödään basilikaa.

* * * * *

Ja vielä, jo megalomaaniset mittasuhteet saanut värjäilyhulluuteni tämänpäiväinen hetelmä: Korallia, korallia. Puodih.