Edelliseen tossupostaukseeni sain kaikilta asianosaisilta oikein kauniit kirjeet asiaankuuluvine pahoitteluineen, joten asia on minun osaltani käsitelty. Mutta silti: mielipidettäni asiassa on vaikea muuttaa.

Ravelryssä käydään yhä kiivasta ja kiinnostavaa tekijänoikeuskeskustelua. Muistutan itseäni siitä, että olen muusikko ja muusikoilla tekijänoikeusasiat ovat hyvin hoidossa, siksi olen niin ymmälläni.

Kuitenkin minusta oli tärkeää muistuttaa kotimaisia lehtiä nettineulojien ja  erityisesti blogien voimasta, se kun on kansalaisjournalismia kuumimmillaan. On varmaa, että jos lehdet alkavat lainailla tai varastella ohjeita harrastajasuunnittelijoilta, yhteisö älähtää. Lehtien on hyvä tietää olevansa suurennuslasin alla.

Ja sekin on totta, minkä sanoin kirjeissäni asianosaisille, että jos lehdet kaipaavat raikastusta ja uusia ideoita, heidän on syytä ottaa yhteyttä suoraan kentälle eikä korjata parhaita ideoita talteen. Näinhän tekevät maailman laajalevikkisimmät neulelehdet jo! Jopa suomalaisneulojiin!

* * * * *

Hartiani ovat kovin jumissa ja neulominen takuskelee. Siksi värjäilen nyt mieluummin. Tyrkkäsin pitkästä aikaa ison kasan uusia lankoja puotiini, päivän tassit ovat: Samba de Janeiro ja Peikkotassi (tiedättehän biisin: "Peikkotanssi tanssitaan sormet nenässä" Blogineito paheksuu tätä syvästi. Tervemenoa.

I'm sorry I have had lots to say in Finnish only. I was claiming one pattern in one Finnish magazine imitateing my own En Pointe -pattern. I got nice feedback from everyone and now I will do something else. Dyeing, for instance.

2072207.jpg

2072208.jpg

2072210.jpg

2072211.jpg

Kaipaan fyysistä ponnistelua. Nukun levottomasti ja tunnen ruumiini voimattomaksi. Pian, pian!