Äitienpäivän kunniaksi esittelen jotain juurevaa. Ja on tässä minusta jotain kauneuttakin mukana. Jotenkin tämä aihe ja äitiys kiertyvät omituisella tavalla yhteen, ainakin minun mielikuvituksessani.

Olen nimittäin metsästänyt ohutta kotimaista sukkalankaa ja sepä ei olekaan ollut mitään helppoa hommaa! Paksua nylonvahvistettua on kyllä saatavana, mutta ohutta: nada.

It has been really hard to find thin Finnish sheep wool sock yarn, strengthend with nylon. I managed to get totally 200 grams of it from one small spinnery. I just love it. It has really raw feeling, it is thin (400 m/100 gr.) and it feels really natural. Somehow I think it is perfect to blog of on Mothers Day....

Sain yhdeltä kehräämöltä sitten koko heidän varastonsa, huikeat 200 grammaa suomenlampaan villasta kehrättyä, nylonilla vahvistettua sukkalankaa, joka on ohutta (n. 400 m 100 grammassa). Se on just miumaumukkaista lankaa: karkeaa, tikkuista, juurevaa, kotimaista ja kestävää. Tai ehkä sitten olen viime aikoina hivellyt niin paljon merinoja ja ties mitä unelmanpehmoisia kashmireja, että tässä on jotenkin sitä itteensä: luontoa, elämää, perinnettä ja totuutta.  Kaikkien lankojen äiti?

Jos saan ikinä tätä lisää, otan sitä kyllä vastaan.

If I get some more, I will really want it. And of course I dyed these two skeins.

Värjäsin ne tietenkin.1545516.jpg

Kaunista äitienpäivää kaikille äideille ja äidillisille.

Beautiful Mothers Day for all mothers and those, who has (had) one.