I´m sorry, my internationan readers: I will not even try to translate this post properly. This is about my TOP-5 - problems in blogging and how I react to them. My poor English will not be vivid enough to translate.

Tämän kirjoitukseni julkaiseminen saattaa olla riski, toivonkin ettei kukaan revi hihojaan tai polta pelihousujaan (sic!) tämän takia.

Aion nimittäin käsitellä virheitä. Tai paremminkin sudenkuoppia bloggaamisessa(ni). Olen aika pitkään pyöritellyt näitä aiheita mielessäni, oikeastaan siitä asti, kun tajusin blogillani olevan paljon lukijoita ja koin jonkin suuren vastuun laskeutuvan neulomisesta jo kumaraan painuneille harteilleni.

Mietin näitä hommeleita ensisijaisesti oman blogini kannalta. Tarkoitan, että yritän itse välttää tietynlaisia tapoja ja tyhmyyksiä täällä ja siksi aloin tarkkailla, millaiset asiat minua itseäni blogeissa ylipäätään ottavat kuuppaan. Tilaan kymmeniä - varmaan satoja! - suomalaisia käsityöblogeja Blogilista.fi:ssä ja luen niitä säännöllisen epäsäännöllisesti. Joskus "rankaisen" jotain blogia pudottamalla sen tilaamistani, jos joku asia liikaa vaivaa. Mutta yleensä kyllä lepyn nopeasti ja armahdan blogin tilaamalla sen heti uudelleen.

Pidän monenlaisista käsityöblogeista. Tietenkin paneutuminen asiaan herättää aina ihailua, mutta myös vauvansyötön ja koirankusetuksen välissä napatut arkikuvat ja huitaistut lauseet ilahduttavat usein myös, arki kunniaan! En siis vaadi suosikeiltani jotain ihan tiettyä laatua, upeita kuvia tai häikäiseviä neulomuksia. Jos Bloggaajan henki ja liha ovat läsnä - vaikka anonyymistikin - blogi on herkkua.

Minusta olisi oikein mukavaa, jos joku muukin kirjoittaisi omista inhokkiTOP-5-jutuistansa. Ainakin oma blogini kehittyisi niin taatusti. Toisaalta tästä saattaa jopa tulla monien inhoama meemi! (Meemi nimittäin päässee joillekin inhokkilistoille!). Ja toivon, että TOP-listani ei saa ketään nostamaan kytkintä täältä: se ei nimittäin ole kenellekään suunnattu niin paljon kuin minulle itselleni eikä myöskään käsittele kenenkään muun blogia kuin omaani, vaikka mietinkin asioita sitä kautta, että mikä muualla harmittaa.

Tästä lähtien tämä kirjoitus oikeuttaa kaikki lukijani huomauttelemaan tyhmyyksistäni ja kuoppaanlankeamisistani. Nimittäin tämä blogini ei todellakaan ole virheistä vapaa.

TOP-5

1) Yhdyssanavirheet
Tämä on kyllä ihan oma perversioni. Omista blogilistatilauksistani tippuu varmimmin kirjoittamalla yhdys sana virheitä. Pilkut sinne tänne! Myös kamala määrä lyöntivirheitä saattaa pistää silmään. Olen äidinkielenopettajan tytär.

2) Tingeltangelulkoasu
Kaikki välkkyvät ja kieppuvat animoidut kuvat ja miljoonat napit ja bannerit siellä täällä raapivat silmääni. Ovatko kaikki napit ja hymiöt aina tarpeellisia? Myös liian suuret ja kauan lataavat taustakuvat epäselventävät niin, että itse asiaa on vaikeaa löytää. Samoin on myös pomppivien ja vaihtuvien fonttien ja niiden värien ja kokojen laita.

3) "Täällä-linkkaus"
Tähän sorrun itsekin aina välillä. Häpeä! Siis linkkaan jonnekin ja kirjoitan tekstiin vain tyyliin: "tilasin lankaa täältä".

4) Sisäpiirit
Minusta on vähän ulkopuolista lukea huonosti peiteltyjä ilmaisuja tuntemisesta myös oikeassa elämässä. Tätä on vähän vaikeaa selittää, mitä tarkoitan, mutta jos jossain alkaa vaikuttaa hyvin sisäpiiriläiseltä vitsinväännöltä, en oikein enää jaksa ottaa selvää, mistä puhutaan.

5) Virheettömyys
Täydelliset blogit ovat myös hermostuttavia. Täydellisyys on jotenkin särmätöntä, on vaikeaa ottaa kiiinni mistään, persoonallisuus jo katoaa, jos kaikki on tiptopkunnossa. Pieni ärräpää tai kyllästyminen kaikkeen on välillä todella piristävää! Tämäkin on vähän monimutkainen selitettävä, mutta uskon, että ymmärrätte.

Ottakaa kantaa, kirjoittakaa!

Ja koska kuvattomat postit ovat tylsiä, julkaisen lopuksi mielestäni aika onnistuneen otoksen Blogilapsesta. Hän sanoo siinä: "Kuu paistaa!" (Kuunsirppi tosiaan näkyi poutataivaalla). Ensi kerralla jotain neuleistakin.

433547804_7060231484.jpg?v=0