Olen minä hengissä, olen! Olen! Luulen.

Vietin eilen pikkupaikkakuntamme - 2000 toisilleen tuttua asukasta ja pari naapurikylältä - torilla, joulumarkkinoilla, kolme tuntia kehräten uudella modernilla rukillani, samalla myin muutaman lankavyyhdin. Ihmiset olivat älyttömän kiinnostuneita rukkaamisesta, niinkuin yksi pappa sanoi. Sain ehtimiseen selitellä, miksi rukki on niin pieni, kaksiliipottiminen ja erikoinen sekä kertoa kehräämisestä. Oli mukavaa huomata tuollainen yleinen kiinnostus. Miehet ja pojat jäivät toljottamaan konetta ihmeissään ja naiset enemmänkin sitä, että minä käytin sitä konetta. Yksi pieni poika halusi kehrätä mukana ja minähän annoin. Ja aika moni oli ihan ällikällä lyötyjä, kun se meidän kylän laululintunen osaakin kehrätä! (Uuh.)

En saanut oikeastaan negatiivista palautetta lainkaan, mutta muutamat kommenttityypit olivat hauskoja:

"Kylhää mie tiiän, että se on rukki, mie olen nuorena kuulkaa kehränny perin niin että!"
"Missäs sun lammas on!? Eiks sulla pitäis olla lammas tässä?"
"Ei se oo oikee rukki."
"Kattokaa, lapset, tolleen sitä lankaa ennen tehtiin. -Miks toi täti sit tekee, eiksitä saa kaupasta?"
"Miun äitiin veti tälleen, tää käsi oli tääl perin yläpuolel ja sit täält sitä villaa veettin, näin! Kato näin!"
"Eiks sinnuu palele? Tuonk mie siulle tossut?"

Kyllä perkele paleli!

I was spinning three hours yesterday in our small towns marketplace, where they had a Christmas market day. People were very interested in spinning, specially eldery people, but also kids and youngsters too! Many lads were interested in my machine, some were interested of the job I was doing with it. Some thought it was not a real spinning wheel at all! But anyway I was glad people were so amazed someone can still spin! But it was really cold out there!

* * * * *

Ilun lanka-arviot jatkuvat. Tänään puikoilta on päässyt Sublimen Extra Fine Merino dk:ta.

2147614.jpg

No niin, tiiratkaa tiiratkaa, näkyykö siellä mitään? Mustaa?
(Niin, ja kuvat ovat lopussa, lifestyleosiossa selvennetystä syystä tänään mustavalkeita.)

Malli on sama kuin tuossa pari postausta alempana. Lanka oli tähän mennessä testatuista luksuksemmista langoista neulontaominaisuuksiltaan eniten minua miellyttävä. Tosin lanka oli villaa, mikä on minusta aina positiivista. Lanka on mahdottoman pehmeää, en usko sen kestävän käytössä kovinkaan pitkään. Ainakaan noin siloisena ja suloisena. Neulontatulos on napakka ja mallikas, tässä langassa oma kädenjälkenikin on tasaisempi. Ilman kulutuskokemusta (selvennee vasta joulupukin käynnin jälkeen, jos ikinä) arvioituna tämä lanka saa ysi plussan. (Kymppi on varattu.. öö... Casbahille?)

This is my yarn critique again. That yarn is Sublime Extra Fine Merino DK and it was really nice yarn to knit. Very soft, lovely and what is most impoprtant for me, wool! I think it will not be very durable. But we'll see, after Santa's wisit... I think I coul'd use this yarn later too. Specially if it keeps it's brisk surface.

* * * * *

Sitten päivän lifestyleosioon, jossa ei ole styleä nähtykään. Olen pahoillani, että joudun jakamaan tämän kanssanne: kärsin nimittäin ennenkokemattomasta itseaiheutetusta huonovointisuuskohtauksesta. Yyh.

I have today a terrible hangover. I'm sorry I have to share this with you, but I had a little party at study yesterday. Some nice women came to drink red wine and eat greasy and fattening salty goods. The pic above has been drawn yesterday by BlogKid. I think it was some kind of an omen.

Kaikki tämä alkoi siitä, kun minua ei kutsuttu mihinkään pikkujouluihin tänä vuonna ja kostoksi päätin järjestää sellaiset itse, työhuoneella. Naapuri lähti mukaan ideaan ja niin meitä oli lopulta eilen viisi kylän ämmää syömässä sormin rasvaisia voitaikinaklöntsyköitä ja muita lihottavia herkkuja. Ja juomassa kamalaa oloa aiheuttavia puna- ja portviinejä. Ja huonostihan siinä kävi:

2147615.jpg

(Blogilapsen piirros keittiön liitutaulukaapissa eilispäivänä. Lienee enteellistä?)