Päivän haaste: ota pimeässä kuva tummista sukista. Just joo.

Nämä ovat kolmas toisinto Kesävoi-sukiksi kutsumistani. Wollmeisen sukkalanka on jännällä tavalla nauhamaista ja joutuisaa neulottavaa. Ja kaunista.

These are thid pair of my Summer Butter Socks. Yarn is Wollmeise socyarn, and guess how easy it was to soot dark socks on rainy and dark day...

1114029.jpg

Sitten ihan muuta.

Museotäti kiinnitti huomiota tärkeään asiaan. Haastankin siis kaikki kertomaan ajatuksistaan lastensa (tai omista) leluistaan ja vaatteistaan, eettisessä mielessä. Minä aloitan julkaisemalla kuvan kaikista Blogilapsen leluista. Samalla julistaudun neulonnan ohessa satunnaisen harvoin teemaan tarttuvaksi lifestyle-blogiksi. 

Kuten näkyy, tyttärellä on eniten kirjoja ja puisia palapelejä ja niiden parissa hän eniten viihtyykin. Näitä suosin minäkin. Lisäksi on muutamia pehmoleluja, legoja ja kyniä ja askartelutarvikkeita. Yritän kieltää ketään tuomasta suuria, piipittäviä tai muovisia leluja tai muita lahjoja. Lisäksi leluja lähtee tytön kasvaessa kiertoon, ei kaatikselle. Yritän painokkaasti kiinnittää huomiota lelujen alkuperään, materiaaleihin ja niiden turvallisuuteen, mutta nykymaailmassa on miltei mahdoton saada selville, mistä mikäkin tavara on kotoisin - tai sen materiaalit. Näennäisen suomalaisekin lelut, ties mistä Usbekistanista tulevat!

Paitsi: huomatkaa kuvassa etualalla tönöttävä saarenmaalainen, käsityönä alusta loppuun asti valmistettu lammas. (Sen nimi on Gunilla). Ja ylähyllyllä: aitoa venäläistä muotoilua edustava keikkuva ja kilisevä muovinukke. Klassikko! Kaapin päällä on omia lankakorejani. Pois ne tytärlapsesta!

Museotäti was writing (in Finnish) about a very important thing: where are kid´s toys and clothes from. Are they ethical and safe of some chinese crap. That´s why I ask everyone to tell about their or their kid´s toys and clothes and reasons why they have been chosen. I start of toys: here are all BlogKid´s toys. I try to tell everyone not to bring anything plastic, beeping or big. So she has lots of wooden puzzles and books, which are her favorites. I always try to get only safe toys and make sure where they are from, but nowadays toys or materials can be from anywhere!
Notice the cute handmade lamb from Estonia and Russian rocking plastic doll.

1114032.jpg

Lisäksi tässkin kuvassa huomattavaa on, että kieltäydyn ostamasta uusia huonekaluja. Meille on uusina tullut vain kaksi futon-patjaa ja vessan kaappi. Vanhoissa vara parempi, tulkaa vaikka katsomaan! Valmisteilla oleva keittiöremonttikin on 97% kierrätyskamaa.

In addition I refuse to buy new furniture. We have ever bought only two futon matrasses and a small toilet closet. I prefer old! Come to see our kitchen renovation. 97% recycled.


Joo, ja kuvasta puuttuu tämä ihanuus. Käsin tehty.
And this lovely thing is missing from the photo. Handmade.