Olen tehnyt tänään jotain harkitsematonta.

Oikeastaan harkitseminen on monta vuotta sitten jo aloitettu, mutta idea haudattu typeryytenä.

Nyt sitten. Sain oikein mojovat veronpalautukset ja eilen iloitsin niistä hetken, sitten alkoivat jäytää mieltä. Ei siksi, että ne olisi johonkin pitänyt tuhlata vaan siksi, että ne alkoivat syöpyä tililtäni heti, kaikkeen arkipäiväiseen, laskuihin ja sensemmoisiin.

Tänä aamuna tilasin itselleni modernin uuden rukin. Ashford Travellerin, kaksoisliipottimin ja kaksoisvedoin. Lisäksi tilasin lisärullia ja pitsirullasetin. Jee. Nyt vain odottelemaan.

Jaa, miksikö en voi nykyisellä rukillani - papan tekemällä ja hyvin toimivalla - kehrätä!? No, se onkin hyvä kysymys ja piti oikein miettiä tosi hyvät perustelut sille. Perusongelmahan on se, että minulla on vain kolme siihen käypää rullaa. Uusia en ole saanut ketään sorvaamaan, vaikka millintarkat, ammattimaiset työpiirustuksetkin olisi. Ja sitten mä mietin, että näin innokkaalla harrastajalla voi kyllä olla kaksikin rukkia. Toinen makkarissa ja toinen keittiössä?

I have done something unresponsible: I order this morning a new spinning wheel! Yep! I orded Ashford Traveller with double dirve. I really wanted this, but I can't really say, why I need a modern wheel, because I have my beloved wheel my granpa made during the war. It is beautiful and working nicely, but I just can't get spare parts for it!

* * * * *

Ja sitten lankoja. Ettei kävisi aika pitkäksi. Päivän väri on Kuusen juuret (Äijä-yhtyeeltä, jonka levyn ylistävän arvostelun luin just Sulasol-lehdestä. Jossa muuten oli meitsin haastattelukin). Sih.

2120418.jpg

2120420.jpg

2120417.jpg