LOPUSSA EDITTIÄ

Olin eilen keikalla Suomen Käsityön Ystävien myyntinäyttelyn avajaisissa Kiselefin basaarissa, Helsingissä, olenhan tavallaan kuin heidän kummibloggaajansa. Olin taas ihastuksesta ymmyrkäisenä, olisin halunnut ostaa jos jonkinlaista ristipistotyynyä ja pöytäliinatsydeemiä, tekemispakettina tietenkin. On ne niin tyylikkäitä, jestas sentään!

Ostin sitten vaan kasan tuollaisia pieniä jälkiruokaliinapaketteja, joita meinaan joulun kunniaksi lähetellä muutamille pahaa-aavistamattomille tovereille.

2129610.jpg


* * * * *

Neuleetkin ovat vähän edistyneet. Aion esitellä tässä kahdet kynsikkäät vai mitkä hyö lienee. Ne on tehty kahdesta luksuksemmasta, joskin keskenään erilaisesta langasta, joita ihan koemielessä ostin kerran Porvoosta. Vaaleanpunaisissa on Sublimen Baby Cashmere Merino Silkiä (merino 75%, silkki 20%, kashmir 5%) ja vihreät ovat TeeTee Primaverasta (75% merinoa, 25% silkkiä).

Aloitan nyt uuden kirjoitussarjan, joka luultavasti tyssää heti alkuunsa. Nimittäin Ilun Lanka-arviot. Varokaa:

Sublimen langan tuntu oli ihanainen, kashmir tekee siitä pehmeän ja silkki loistavan. Kuitenkin langan neulontatuntu oli kuin olikin hienoinen pettymys, sillä kierre purkautuu helposti säikeiksi ja  jostain syystä jäljestä tuli helposti epätasaista, vaikka ajattelen olevani melko tasainen neuloja, pyöröneuleessa nyt ainakin. Lopputulos... hm... luksuksekas, mutta ei niin siisti.

TeeTee Primavera oli hieman helpommin työstettävä lanka, vaikka sekin vähän aukeili kierteiltään.  Primavera on ehkä vähän keväisempi lanka, nimensä mukaisesti, sillä sen silkkisyys tekee siitä vähän liukkaan, mutta toisaalta loistavan. Ja merino pehmeän. Lopputulos oli kuitenkin paljon tasaisempi kuin Sublimessa. Olisiko tämä vähän kuitenkin joustavampi lanka?

Ja tässä sitten itse kädenlämmittäjät. Jotka muuten menevät pukinkonttiin. Ja jotka ovat mallia Seminaarilämmittäjät (omasta päästä), joita olen tehnyt lahjaksi ennenkin.

2129612.jpg

2129616.jpg

2129618.jpg


* * * * *

Lopuksi vielä puotiin pujahtaneet päivän langat: El Hambo, olkaa hyvät:

2129602.jpg

2129604.jpg

2129606.jpg

* * * * *

EDIT
Tää oli pakko panna tänne loppuun.
Holtittoman perheemme aikuiset keksivät tänään, että lähtevät kahdeksi vuorokaudeksi perheineen lomille. Heippa vaan. Siitä riemusta laitan tähän päivän bändikuvat.

Olohuoneemme nurkassa on treenaillut ratkiriemukas, punkahtava duo jo useampana iltana. Pilli- ja laulusolistin improvisaatiot huipentuvat yleensä melkoisen avantgardistisiin spektaakkeleihin.

2130155.jpg

Blogilapsen mukaan duon nimi on Duo Nyyskä. Ei niinkään hyvä punkbändin nimi, mutta kansanmusiikkiorkesterin, ehkä?