Voi ei, nyt kaikki lukijani luulevat, että tein blogilleni kasvojenkohotuksen sen Kultainen KudinKuukkeli -äänestyksen takia! Ei Ei, huomasin sen vasta nyt!

Posti kumminkin toi tänään paketin Martinalta.
I got some snailmail from Martina.

20920.jpg

Kuvassa tytärlapsi on tavallaan oikeilla jäljillä, kannattaa olla kiinnostuneempi porhoenon tuoman hopeisen helistimen imeskelystä kuin kudinpuikoista. Tähän hommaan menevät näet järki ja rahat - ei ole enää hopeisista leluista tietoakaan!
 
Mutta siis. Nyt minä saan vihdoinkin kokeiltavaksi nuo kauan halajamani ruusupuiset kakkosen sukkapuikot  (kuvassa etummaisena), kakspuoloset eebenpuiset (kuvassa keskellä) ja nuo ruusupuiset pitkät kakkoset! Erityisesti ilahduin siitä, että eebenpuiset ilmoitettiin olevan valmistetut soitinrakentajien ylijäämäpuista - olinkin ollut asiasta vähän huolissani, eebenpuu kun on rauhoitettu!

In this picture my daugter shows some brain: she is more interested in chewing that toy made of silver than knitting needles. This hobby swallows your money and time and you will see any silvertoys never again. Anyway, I got eventually my rosewood dblpoint needles (2mm, in picture in the front), ebony dbls (2,5mm, in the middle) and 36 cm needles of rosewood.

Ja pitihän nuo saada heti käyttöön! Sujautin kakkoset hetimiten puikoilla oleviin lapasiin ja hyvinhän se lähti noilla rullaamaan. Tuntuivat käteen heti jämäkämmiltä kuin bambuiset ja ihanan sileiltä myös. Kakkosen bambuiset tahtovat käytössä, hikisissä kourissa, muovautua heti kaareviksi, mutta luulen, että nämä pysyvät suorina. Ainoana miinuksena äkkikokeilussa huomaan melko terävän kärjen, joka tahtoo helposti napata ennestäänkin ohuesta langasta vain osan säikeitä. Mutta tähän taatusti tottuu ja oppii välttämään karikot.

And I tried those 2mm double points immediately on my halfknitted mittens. They felt smoother and cooler than bamboo-needles, in my swetty hands thin bamboos tend to loose their straight shape. But unfortunately I noticed that ends are very sharp and picks up very easily only half of the yarn at the time. If you understand what I mean with my poor English!

Päätän rapottini tältä erää tähän. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.