Sylvi. Sylvi. Napa-Sylvi.

Olen siis aloittanut Sylvin neulomisen, itse värjäämästäni Pirtin kehräämön karstavillalangasta. Väri on minusta koko ajan parempi, aluksi olin vähän epäileväinen. Myös käsinvärjätyn langan värin pieni epätasaisuus tuntuu koko ajan toimivammalta. Kuvista voitte itse ihmetellä, onko näin.

Ja mallihan on mahtava. Ainoa ongelma on, että taidan olla neulomassa Napa-Sylviä, sillä vaikka langan leveys passaakin, on pituus vähän nafti. Mutta uskon, että näin raskaasta langasta tehty neule venyy heti ja sitten käytössä vähän lisää. En siis ole heti heittämässä kirvestä kaivoon. Napa-Sylvissä on jotain sympaattista.

I have started Sylvi. I dyed yarn myself, I think the almost solid feeling is fine with this lovely pattern. My only worry is  that the front part I´ve already finished is way too short. That´s why I´m knitting Bellybottom-Sylvi, I bet. Maybe knit this heavy will stetch a bit and it will be perfect at the end.

2168475.jpg

2168478.jpg


* * * * *

Tänäänkään lifestyleosiossa ei ole styleä nähtykään. Luova ongelmanratkaisu kuuluu kätevän emännän jouluvalmisteluaseisiin ja kun joulukuusi ei meinannut pysyä pystyssä, kätevä emäntä sitaisi kuusen sukkalangalla kattokoukkuun. Ja kun kuusi ei meinannut mahtua sisään, ei kätevä emäntä suinkaan sahannut kuusen tyveä lyhemmäksi, vaan kiinnitti latvatähden sitten vähän... avantgardistisemmin*.

(*Lempisanani kuvaamaan kaikkea vähintäänkin kummallista. Toim. huom.)

2168484.jpg

Näyttääkö se olevan jotenkin allapäin, kaiken kallella kypärin? Ja vielä jouluna!

Our Christmas tree was falling down, and I tied it in ceiling with sock yarn. What else coul'd knitter do!? And because it was too tall to our small house, I didn´t use a saw, I just added the star little creatively. Does it look little sad?

* * * * *

Kuin tilauksesta yli puoli vuotta odottamani kotimaiset, vahvistetut ja ohuet sukkalangat ilmoittivat saapumisestaan postiin. Juuri joulun välipäiviksi, värjättäviksi. Voi ihanuus!

Ilu ja Handu toivottavat loistavaa joulua kaikille lukijoilleen ja asiakkailleen. Syökää ja neulokaa!

I wish you all merry Christmas. Knit and eat, folks!

2168489.jpg