Tänään lankavalioni on kuitupitoinen.

Sain eilen sukujuhlissa sisareltani koirankarvaa, heillä on lapinkoirahko, jonka alusvilla on kieltämättä pehmeää ja lämmintä. Niinkuin nyt lapinkoiralla voi loogisesti olettaa olevankin. Meinaan käyttää tätä kehräämiseen, kunhan kerkiän, mutta se mua vähän ihmetyttää, että onko sitten sellaiset märältä koiralta haisevat vanttuut kivat? Uitettu koira ei tunnetusti ole mikään parfyymien kuningatar...

1867466.jpg

I got yesterday some Lappish hound hair, she has one at home. I will try if I can use this in spinning. But I´m not sure if anyone wants for example mittens smelling like wet dog?

I have also more fibre thoughts: I have order some hemp for my own pullover. I wish to get heavy, raw style knit.

In the third pic you see the new Therapy with jade. I´m not sure if it is a good idea to add stone to yarn, but why not?

Muitakin kuituhommia ja -kokeiluja on luvassa. Tilasin Titityyltä hamppua kokonaista omaa puseroa varten. Kuvittelen saavani raskaan, kovapintaisen ja vähän roikkuvan, yksinkertaisen mustan neuleen. Vaikka kaikillehan on tullut mieleen koittaa panna nämä palamaan, eikö?

1867467.jpg

Seuraavaksi mä kyllä vähän ihmettelen; minusta on johonkin rajaan asti aika hauskaa, että lankavalmistajat kokeilevat kaikenlaisia kuituja ja mineraaleja lankaan. Enkä mä nyt osaa tätäkään tuomita, lankahan on aika kiva, mutta jotenkin musta tuntuu, ettei tämä lanka ole syntynyt elääkseen:

1867468.jpg

On, siinä on jadea. Tosin olen kokeillut jo ravunkuorta, maitoa, soijaa ja maissia ainakin, joten miksen sitten kiveäkin? Voisikohan joku kotimainen valmistaja koittaa vaikka pettua, siihenhän olisi maassa jo ihan perinteitäkin:
 "Osta meidän uutuuslanka, Puupettutsies, siinä on puolet petäjäistä!"

Tai sitten siitä, mitä paraikaa tuotetaan kaikissa mehupuristamoissa: omenakuitua?

1867463.jpg

Mä pitäydyn ihan näissä eläinten hyväksikäyttötapauksissa vaan. Viimeisessä kuvassa onkin kashmiria, taiteellisessa potretissa, värisävy on uutuus ja nimeltään Sway. Ja tulossa justkoht puotiin.

I will keep using animal hairs. This is kashmir again. Sway. Will appear in shop.

1867464.jpg

Ryijy saapunee maanantaina. Tärisen jo.